Smerter i forfodsballen  • Forfods-PLATFOD

Front

Front
Mere info

H20

H20
Mere info

T40

T40
Mere info

T45

Meget stor komfort
T45
Mere info

Unik ny ortopædi med omgående smertelindring

Vandbølgeterapiens bevægelser giver en omgående stor smertelindrende trykaflastningReducerer vedvarende tryk mod smertepunkter Øger stærkt blodomløbet i fodsålen

Hvoraf kommer smerterne i forfodsballen

Der udvikles smerter i områder (punkt) af forfodsballen hvis hudlagene ikke har den nødvendige belastningsevne eller styrke til at bære korpsvægten. Genetisk er vi udviklet til at gå barfodet på ujævnt hårdt underlag, hvor det ujævne underlag vil belaste fodsålen forskelligt ved hvert eneste skridt. I dag går vi på helt plane underlag med sko, som ofte er forsynet med et fodformet fikserende indlæg. Det fører til en stærk ensidig belastning af forfodsballen, hvor små områder på ballen konstant skal bære kropsvægten.

Når små områder på ballen på denne måde udsættes for en konstant belastning (tryk gange tid) bliver blodomløbet til de bærende celler stærkt reduceret, idet blodårer og kapillærer trykkes samme af kropsvægten. Mister de bærende celler på denne måde en del af energiforsyningen udmagres de og mister bæreevne, synker sammen og op af dagen opstår smerte. Under hvile bliver ballens bærende celler forsynet med nye energi igennem blodomløbet. Energien bliver oplagret i celler i form af sukker, derfor kan en udhvilet forfodsballe tåle en større belastning, hvorfor man meget ofte ikke har problemer om morgenen.

Problemerne med forfodsballen stiger normalt med alderen, i det forfoden bliver bredere, hvorved tykkelsen af ballen reduceres. Samtidig bliver hudlagene under knogleenderne mindre elastiske, idet vi mister en del af fedtindholdet i ballen. Det betyder, at den energi der under hvile kan lagres i fodballen reduceres, hvorved den tid man kan gå, før der opstår ubehag eller smerte bliver kortere. Problemet udvikler sig således både med alderen og med hvor lang tid, man om dagen belaster fodballen.

Der er meget stor forskel på, hvor meget problemet belaster den enkelte, derfor er MEDICOVI-sålerne udviklet med forskellige aflastningsniveauer. Jo større problemer, jo tykkere vil MEDICOVI-sålen blive for at give den nødvendige aflastning, hvilket desværre samtidigt reducerer udvalget af sko, da der naturligvis skal være plads til sålerne i skoene.

Produkter

Smerter i forfodsballen

Front

Front

MEDICOVI-Front er egnet for fodballeproblemer, som opstår i løbet af dagen, samt stående og gående arbejde, hvor der ikke kræves sikkerhedssko.

H20

H20

Standards for balanceøgning og beskyttelse af hæl, ankel, knæ, hofte, ryk og lysken samt akillessenen.

T40

T40

MEDICOVI-T40 er egnet for større forfodsproblemer og en bred fod. Sålen giver aflastning af hæl, knæ, hofte og ryg.

T45

Meget stor komfort
T45

MEDICOVI-T45 er egnet for meget store forfodsballeproblemer og en bred fod. Sålen giver en meget kraftig aflastning af hæl, knæ, hofte og ryg.