HælsporePlantar fasciitis
HælsMERTERAkillessene smerter

Twin - Heels

Twin - Heels
Mere info

T40

T40
Mere info

T45

Meget stor komfort
T45
Mere info

A40

A40
Mere info

Ny unik bevægelsesortopædi

Omgående og effektiv smertelindringStor smertereducerende støddæmpningog dynamisk trykaflastningØger elasticiteten af fodens sener

Hælspore - Plantar fasciitis

I dag kaldes næsten alle hælproblemer for hælsporer. Den medicinske definition af en hælspore er en kalkafsætning på hælbenet, men denne lidelse er smertemæssigt ret sjælden, selvom man på røntgenbilleder kan se afsætningen.

Langt de fleste hælsmerter stammer fra en overbelastning af fodens langsgående sener, som er fæstnet på hælbenet hvis medicinske betegnelse er Plantar fasciitis.


Hvoraf kommer Plantar fasciitis?

Genetisk er vi udviklet til at gå barfodet på hårde ujævne underlag, hvor fodens sener konstant ville være trænet af bevægelserne fra fodsålens varierede tilpasning til underlaget.

I dag går og løber vi på helt plane overflader og med sko, som ofte er forsynet med en fikserende svangunderstøtning (typisk for sportssko), hvilket giver en stærkt reduceret bevægelse af fodens langsgående sener, hvorved netop disse sener mister elasticiteten.

Har fodens langsgående sener en dårligere elastiske i relation til ens øvrige kondition, skal der kun en lille overbelastning til for at trækket i senere udløser en beskadigelse af det væv der holder seneenderne til hælbenet, hvilket udløser betændelsestilstanden, som betegnes Plantar fasciitis.

Smerterne ved plantar fasciitis vise sig typisk fra hælbenet og frem mod forfoden. Men smerterne kan også vise sig i hælpuden, op langs siden af foden, oven på foden og op i akillessenen.​

Produkter

Hælspore Plantar fasciitis

Twin - Heels

Twin - Heels

MEDICOVI-Twin-heels er den mest benyttede sål for hælspore, plantar fasciitis og aflastning af hæl, ankel, knæ, hofte og ryg.

T40

T40

MEDICOVI-T40 er egnet for større forfodsproblemer og en bred fod. Sålen giver aflastning af hæl, knæ, hofte og ryg.

T45

Meget stor komfort
T45

MEDICOVI-T45 er egnet for meget store forfodsballeproblemer og en bred fod. Sålen giver en meget kraftig aflastning af hæl, knæ, hofte og ryg.

A40

A40

Den sensoriske vandfyldte trykbølgemassagesål. Den mest anvendte arbejdssål.